مراحل طرح شکایت شهرداری بابت تخلفات ساختمانی در کمیسیون ماده 100

ساخت وبلاگ

وکیل ماده ۱۰۰_۰۹۱۹۴۵۰۴۰۷۹

مراحل طرح شکایت شهرداری بابت تخلفات ساختمانی در کمیسیون ماده 100


مراحل طرح پرونده در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری و قوانین مربوطه

۱_ مراحل رسیدگی به تخلفات ساختمانی

الف_ تنظیم فرم خلاف

به منظور امکان تهیه گزارشهای تحلیلی در مورد تخلفات ساختمانی و ارائه راه حلهای مناسب جهت جلوگیری از تخلفات ساختمانی اولاً فرم های خلاف به صورت کامل تنظیم و ثانیاً ترتیبی اتخاذ گردد ‌که ناحیه محل وقوع ملک نیز در فرمهای خلاف ارسالی ذکر گردد.

نحوه تنظیم فرم خلاف و معرفی کلیه ذینفعان

نظر به اینکه تعداد کثیری از آراء صادره از کمیسیونهای ماده ۱۰۰ صرفاً بلحاظ عدم رعایت مقررات ذیل تبصره ۱ ماده صد مبنی بر ابلاغ تصمیمات و آراء کمیسیونهای ماده صد به اشخاص ذینفع توسط شعب مختلف دیوان عدالت اداری نقض می شوند که این امر مالاً موجب ایجاد رکود در جریان امور واحدهای مختلف ذیربط در شهرداری می گردد. با توجه به اینکه اداره کل امور اجرایی کمیسیونهای ماده صد و نیز واحدهای اجرائیات و اجرای احکام مناطق بر حسب مورد بر اساس سوابق ارسالی و مفاد فرمهای تخلفات ساختمانی تنظیمی در شهرداریها مبادرت به ابلاغ تصمیمات و آراء کمیسیون های مذکور می نمایند لذا به منظور جلوگیری از تبعات عدم رعایت مقررات شکلی فوق در کلیه مواردی که رسیدگی به تخلفات ساختمانی به کمیسیونهای ماده صد ارجاع می‌شود باید ضمن ارسال کلیه سوابق پلاک های ثبتی مورد بحث و نیز تنظیم مفاد تخلفات ساختمانی مربوطه به نحو صحیح و دقیق کلیه اشخاص ذینفع اعم از مالکین و مستاجرین نیز در فرمهای تخلفات ساختمانی مشخص و به اداره کل امور اجرایی کمیسیونهای ماده صد معرفی گردند.

در فرمهای خلاف ساختمانی که به کمیسیون ماده صد ارسال می گردد باید نام و نام خانوادگی و شماره امضاء شهرسازی مهندسین ناظر و شماره و تاریخ پروانه ساختمانی درج گردد.

تنظیم فرم خلاف بناهای احداثی در حریم شهر تهران

جهت هماهنگیهای لازم نسبت به نحوه رسیدگی به تخلفات ساختمانی بناهای احداثی در حریم شهر از لحاظ نحوه تنظیم فرم خلاف ارسالی به کمیسیون ماده صد درخصوص میزان تراکم ساختمانی و کاربری مجاز ساختمان مراتب زیر تصریح گردیده است : 

۱_ میزان تراکم ساختمانی املاک در ارتباط با کاربری مجاز آن قابل تعریف است و در حریم استحفاظی شهر نیز ساختمان سازی فقط در موارد مشخص شده طی مصوبه ۱۷ آبان‌ماه سال ۴۹ انجمن شهر وقت آن هم با رعایت مقررات مربوطه مجاز می باشد لذا بناهای احداثی مغایر و مازاد آن اضافه تراکم محسوب و بر حسب مورد مشمول تبصره ۲ یا ۳ ماده صد خواهد بود.

۲_ در مواردی که نوع استفاده متجاز ساختمان و میزان تراکم آن در حریم شهر تهران تعیین و مشخص شده باشد و بنای احداثی خلاف نیز از لحاظ کاربری وفق مقررات باشد در این صورت لازم است در تنظیم فرم خلاف بنای در حد تراکم و مازاد تراکم مشخص و اعلام شود.

۳_ تراکم ساختمانی مجاز در باغات واقع در حریم استحفاظی نسبت به موارد فوق الذکر طبق ضوابط باغات خواهد بود.

۴_ تراکم ساختمانی مجاز در باغات واقع در حریم استحفاظی با مساحت بین ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ هزار متر مربع جهت اتاق سرایداری حداکثر به مساحت ۳۰ متر مربع و در باغات بیش از ۳۰۰۰ مترمربع علاوه بر اتاق سرایداری ۵۰ مترمربع اتاق کارگران مجاز بوده و مازاد آن اضافه تراکم محسوب می گردد این تحصیلات شامل اراضی مزروعی و باغات با مساحت کمتر از ۱۰۰۰ متر مربع نخواهد بود ضمناً محصور نمودن این قبیل املاک (باغات بیشتر از ۱۰۰۰ متر مربع) فقط به وسیله سیم خاردار مجاز می باشد.

موارد مرتبط با کمیسیونهای ماده صد

پرداخت هزینه کارشناسی پرونده های کمیسیونهای ماده صد

در خصوص نحوه پرداخت هزینه کارشناسی پرونده های مطروحه در کمیسیونهای ماده صد با توجه به وحدت ملاک ماده ۴۵۹ قانون آیین دادرسی مدنی بشرح ذیل عمل خواهد شد.

۱_ در مواردی که کمیسیون بدوی و تجدیدنظر در ضمن رسیدگی نیاز به اخذ نظریه کارشناسی داشته باشد هزینه مربوط به عهده خواهان (متقاضی طرح پرونده در کمیسیون) خواهد بود و در صورت عدم پرداخت هزینه مذکور ‌کمیسیون می‌تواند از رسیدگی خودداری و حسب مورد اعلام کمیسیونهای ماده صد تخلف را ساقط و یا اعتراض را رد نماید.

۲_ در صورتی که قرار کارشناسی در کمیسیون بدوی و یا تجدید نظر بنا به تقاضای یکی از طرفین (شهرداری یا مالک) صادر شود پرداخت هزینه مربوطه به عهده متقاضی می باشد که در صورت عدم پرداخت نظر کارشناس از عداد دلائل خارج و کمیسیون باتوجه به دیگر دلائل موجود مبادرت به صدور رای خواهد نمود.

طرح موضوع عدم استحکام بنا در کمیسیونهای ماده صد

موضوع عدم رعایت استحکام بنا قابل طرح در کمیسیونهای ماده صد بوده و چنانچه توأم با سایر تخلفات ساختمانی باشد باید در فرم خلاف ضمن اعلام موارد خلاف عدم استحکام ساختمانی نیز تاکید شود.

ابلاغ آراء صادره از طرف کمیسیونهای ماده صد به کلیه ذینفعان

آراء صادره از طرف کمیسیون های ماده صد و همچنین موارد خلاف ساختمانی که از طرف اداره کل امور اجرایی کمیسیونهای ماده صد جهت ابلاغ به ارباب منافع به شهرداری مناطق ارسال می گردد باید به کلیه ذینفعان ابلاغ گردد.

در خصوص آراء ماده صد که به درخواست مالک رفع خلاف می گردد و یا مالک رفع خلاف می نمایند.

مالکینی که نسبت به آراء صادره از کمیسیونهای ماده صد قانون شهرداریها درخواست رفع خلاف نموده یا راساً اقدام به رفع خلاف می نمایند چنانچه موضوع مورد تایید شهرداری منطقه باشد نیاز به ارسال مجدد پرونده به کمیسیونهای ماده صد نبوده و شهرداری منطقه با رعایت سایر ضوابط و مقررات نسبت به مورد اقدام خواهد نمود.

کریمی وکیل دیوان عدالت اداری،دعاوی شهرداری و ملکی_۰۹۱۹۴۵۰۴۰۷۹


برچسب‌ها: قوانین خلافی ساختمان, تخلفات ساختمانی شهرداری, تخلفات در کمیسیون ماده 100, کمیسیون ماده 100 شهرداری, مراحل رسیدگی به تخلفات ساختمانی
نوشته شده توسط محمدرضاکریمی وکیل پایه یک دادگستری  | لینک ثابت |

آیا شهرداری می تواند در مقام خواهان در دیوان عدالت اداری شکایت خود را طرح نماید؟...
ما را در سایت آیا شهرداری می تواند در مقام خواهان در دیوان عدالت اداری شکایت خود را طرح نماید؟ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : divanedalat بازدید : 195 تاريخ : چهارشنبه 25 بهمن 1396 ساعت: 4:56